TOP

Moderetailer Kootuur stopt met agentuur

Modeondernemer Wouter Klein Willink (38) stopt met agentuur Kootuur Collections, dat het Deense modemerk Minimum, sublabel Moves en het Zweedse bodywearlabel Bread & Boxers vertegenwoordigt.

Foto: Kootuur

De mode-ondernemer maakte het nieuws wereldkundig in een Instagram-bericht waarin hij schrijft dit hoofdstuk in zijn leven na tien jaar af te sluiten. In een telefonische toelichting aan Textilia laat hij weten dat hij al er enige tijd over nadacht. “Ik ben ruim tien jaar geleden in het agentschap gerold en had altijd al in mijn hoofd dat ik dit tien jaar wilde doen. Na een jaar of zeven merkte dat ik steeds vast begon te lopen in mijn manier van ondernemen.” Wouter Klein Willink heeft de merken begin december overgedragen aan Lexsons (Minimum) en Zeijden Brands (Moves).

Creativiteit

“Als agent zijnde draag je toch voor 80 procent de boodschap van een ander uit”, vervolgt hij. “Ik heb een superfijne samenwerking gehad met de merken, maar het stond mijn ontwikkeling in de weg en ik merkte dat ik er met mijn creativiteit niet uitkwam. Dan kom je er op een zeker moment toch op uit om te stoppen.” Naast Kootuur Collections heeft de ondernemer met zijn partner Dian Klein Willink twee winkels in Zwolle; Kootuur voor Hem en Kootuur voor Haar. In de vrouwenmodewinkel zit ook de kapperszaak Kootuur Salon. Klein Willink wil zich focussen op de winkels en zijn ondernemersgeest weer de ruimte te geven. De coronacrisis heeft er volgens hem niet direct iets mee te maken. “Misschien speelt het ook mee, maar het belangrijkste argument is dat ik in mijn leven dingen wil doen die inspireren. Nu heb ik die ruimte om na te denken over wat ik in de toekomst ga doen.”