TOP

Modeontwerpers maken Obama-merchandising voor inauguratie

De inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama, wordt één dan de drukst bezochte ooit. Het wordt ook één van de duurste. Om dat te bekostigen hebben meer dan 10 ontwerpers, waaronder Diane von Furstenberg, Donna Karan en Narciso Rodriguez, de officiele inauguratie-merchandising ontworpen.

Meer dan 45 miljoen dollar gaat het evenement kosten. Een van de manieren om dat te bekostigen is doort de verkoop van ‘Obama-wear’. Een aantal ontwerpers heeft tassen en T-shirts ontworpen die op de inauguratiedag te koop zullen zijn. T-shirts kosten 45 dollar, canvas tassen 70 dollar.

De kledingstukken zijn voorzien van Obama-prints als ‘Change’ en ‘I love my president. Onder andere te koop zijn tassen van Diane von Furstenberg en Tory Burch, T-shirts van Zac Posen, Donna Karan, Juicy Couture, Narciso Rodriguez, Derek Lam, Rachel Roy, Gerald Matthews en House van Deréon en een shawl van Alexander Wang.

Er is zelfs een speciale Presidential Inaugural Store op 625 E Street Northwest in Washington. Je kunt de collectie en andere memorabilia bekijken op pic2009.inauguralcollectibles.com.

Barack Obama en vooral zijn vrouw Michelle doen het goed als stijl-iconen. Een greep uit het modenieuws over de nieuwe bewoners van het Witte Huis: een stijlboek over de kleding van Michelle Obama, lovende ontwerpers over haar kledingkeuze en een ware rage van Obama-shirts.