TOP

Modeontwerper Walter Van Beirendonck failliet

Modeontwerper Walter Van Beirendonck heeft zijn faillissement aangevraagd. Zijn winkel 'Walter Store' is failliet en ook zijn bedrijf Big loopt gevaar.

Afgelopen dinsdag sloot de ontwerper al zijn winkel in Antwerpen. Het enfant terrible van de Belgische modewereld vroeg zijn faillissement aan bij de Antwerpse rechtbank van koophandel. Uit cijfers van handelsdatabank Graydon valt af te leiden dat het bedrijf W, die zijn Walter Store uitbaatte, in 2011 een verlies leed van 43.360 euro. In 2010 stond de winkel al 15.046 euro in het rood. In 2009 draaide de winkel nog een winst van 10.715 euro.?

 

Big

Ook het bedrijf Big, waarin Van Beirendonck zijn ontwerpen en designs onderbrengt, gaat bijna failliet. In 2010 maakte Big nog een verlies van 96.093 euro. “Als er geen maatregelen worden getroffen, is het gevaar op faillissement reëel.’ De ontwerper heeft nog een derde bedrijf, met onder meer belichting. Daarover heeft Graydon echter te weinig gegevens om te oordelen.

Er is een curator aangesteld om alle koopwaar en activia van de Antwerpse winkel te taxeren. Van Beirendonck heeft niet gereageerd op het nieuws.