TOP

Modemerken adverteren met Instagram-video’s

Instagram start na het toevoegen van een video-optie en advertenties nu met video-advertenties. Modemerken als Burberry en Levi’s sluiten als eersten aan.

Instagram is één van de snelst groeiende social mediakanalen. Sinds eind 2013 is het mogelijk om op het platform te adverteren. Instagram gaat nu een stapje verder. Adverteren kan voortaan ook per video. Burberry en Levi’s doen al mee.

Social fashion

Modemerken zijn niet meer uit het social medialandschap weg te denken. Praktisch elk modebedrijf heeft tegenwoordig een Facebook-pagina,  Twitter speelt een steeds grotere rol bij klantenservice, en bij Marc Jacobs konden klanten zelfs betalen met een hashtag. Instagram is één van de snelst groeiende social mediakanalen en werd in 2012 overgenomen door Facebook, dat juist aan populariteit lijkt te verliezen. Michael Kors was eind 2013 de eerste adverteerder op Instagram. Inmiddels heeft het succesvolle modemerk er nog 700.000 volgers bij (totaal nu circa 2 miljoen volgers).

Video-advertenties

Sinds eind april 2014 is het ook mogelijk om middels een video te adverteren op Instagram. Het social mediakanaal doet momenteel een test met de video-advertenties. Modemerken Burberry en Levi’s hebben zich al aangemeld als video-adverteerder. Het is nog niet bekend wanneer Instagram met de video-advertenties live gaat, en hoelang de filmpes gaan duren. Een ‘normale’ Instagram-video duurt maximaal 15 seconden. De video-functie werd in juni 2013 aan Instagram toegevoegd.

Leuk filmpje?

Video is anno 2014 mateloos populair. Denk aan het succes van YouTube of het gebruik van shoppable video’s. Video is het nieuwe beeld, en dus doe ook jij er als retailer goed aan eens een filmpje te maken voor je bedrijf. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij deze populaire modemerken op Instagram (pas wel op voor fake-accounts) of spiek eens op Vine. Dit laatstgenoemde social mediakanaal is gespecialiseerd in korte video’s en is het jongere zusje van Twitter. Video’s met veel korte shot’s in plaats van één lange shot zijn op dit medium erg geliefd. Dit bereik je door de camera telkens even op ‘pauze’ te zetten en weer verder te filmen als het te filmen ‘object’ is veranderd. Zie onderstaande Vine’s van Burberry en French Conncetion. 

 

Onderschat ook de kracht van Pinterest niet!