TOP

Modeketen WE lanceert meisjeskleding

Gisteren lanceerde modeketen WE met een ludieke straatactie zijn allereerste meisjescollectie. De collectie is onder de naam WE Girls te koop in 12 WE-winkels verspreid over Nederland.

Vorig jaar september meldde het kidsteam van WE, Marijke Keijzer en Miranda Bakker, al in Textilia dat ze het geweldig zouden vinden om naast de bestaande jongenscollectie ook een meisjeslijn te ontwerpen. Die wens is nu uitgekomen. De allereerste WE Girls-collectie, bestemd voor meisjes van 2 tot en met 12 jaar, is casual, stoer en eigenwijs, maar toch girly. Alle items zijn onderling makkelijk te combineren.

WE Girls is gisteren met veel tamtam letterlijk in de Nederlandse markt gezet. In de winkelstraten rondom de 12 WE-stores waar de meisjescollectie wordt verkocht, zijn 10.000 pakketjes poppenkleding uitgedeeld, met kleding uit de WE Girls-collectie in miniatuurformaat. Aan deze uitdeelactie is ook nog een wedstrijd voor de klantjes verbonden. Degene die haar pop het mooist aankleedt en stylet met behulp van de miniatuurcollectie , maakt kans op een gratis outfit voor haarzelf.

Wat betreft marktaandeel staat WE Boys in de top-3 Nederlandse aanbieders van jongenskleding. De omzet van WE Boys laat, zowel in groei als in volume, elk jaar weer groei zien. De WE Girls-collectie is vanaf 25 februari te koop in Hilversum, Tilburg, Leeuwarden, Rotterdam (Beursplein & Alexandrium), Utrecht, Hoorn, Purmerend, Zwolle, Den Bosch, Almere en Doetinchem. Tot de zomer worden er elke drie weken nieuwe items gelanceerd. Het plan is verder om het aantal verkooppunten in 2010 uit te breiden.