TOP

Modeketen Uniqlo nadert Nederland [video]

Met de opening van een Uniqlo-filiaal in Antwerpen en de uitgesproken wens om ook in Nederland een vestiging te openen, is de komst van de Japanse moderetailer Uniqlo in ons land weer wat dichterbij gekomen.

Op vrijdag 2 oktober opende Uniqlo een winkel aan de Meir in Antwerpen. Het is de eerste winkel van de Japanse modeketen in de Benelux.De winkel trok meteen veel bezoekers, wat voor lange rijen voor de winkel zorgde.

Kwestie van tijd

Vorig jaar meldde Het Financieele Dagblad al dat Uniqlo ook graag in Nederland winkels wil openen. Een Nederlandse vestiging lijkt dus een kwestie van tijd. Ook zou Uniqlo werken aan een webshop voor de Nederlandse markt. Voor de Belgische consumenten is die er al.

Uit de jaarcijfers van moederbedrijf Fast Retailing blijkt dat Uniqlo de groeimotor is van het bedrijf. De modeketen is verantwoordelijk voor maar liefst 80 procent van de omzet van Fast Retailing.

De ambities zijn groot. Het wil de concurrentie aangaan met de Europese concurrenten H&M en Zara. Tot eind augustus 2016 staan er nog 195 winkelopeningen op het programma. Dat moet het totaal aantal winkels op 3173 brengen.

Bekijk hier een item van de Vlaamse omroep VTM