TOP

Modeketen New Yorker in de race Nederlands-Duitse prijs

New Yorker is een van de vijf kandidaten die in de race zijn voor de Nederlands-Duitse prijs voor de economie van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). De prijs is bedoeld voor Duitse of Nederlandse bedrijven die goede zaken hebben gedaan in het buurland.

De Duitse modeketen New Yorker is genomineerd vanwege de doelgerichte expansie op de Europese markt. Nederland hoort met 21 kledingwinkels tot de belangrijkste afzetmarkten van de retailer. Volgens de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) vormt zij het toonbeeld van hoe Duitse ondernemingen met een goede neus voor buitenlandse doelgroepen op andere markten langdurig succesvol kunnen zijn.

Verder is projectontwikkelaar Multi Development Germany, (een dochteronderneming van de Nederlandse Multi Corporation) genomineerd voor het nieuwe winkelcentrum Centrum Galerie Dresden, één van de modernste winkelcentra van Europa, met een eigen kinderdagverblijf en in bezit van het hoogste milieucertificaat BREEAM Excellent.

Andere genomineerden zijn EnviroChemie (een Duitse specialist voor water- en afvalwatertechniek),  Optigrün (een Duits samenwerkingsverband voor groenvoorzieningen voor daken op de Nederlandse markt) en een samenwerking tussen drie Duitse en Nederlandse machinebouwbedrijven.

Op de website van de DNHK kunnen bezoekers tot 18 september stemmen op een van de genomineerden. Op 6 oktober 2009 wordt de winnaar bekend gemaakt.