TOP

Modegroep FNG versterkt kapitaal met 10 miljoen

De Belgische modegroep FNG, van onder andere Baker Bridge, Claudia Sträter en Expresso, krijgt een kapitaalinjectie. Econopolis Private Investments steekt 10 miljoen euro in het bedrijf.

Econopolis Private Investments is toegetreden als nieuwe aandeelhouder van de Belgische modegroep FNG. Het heeft 500.000 aandelen overgenomen tegen 20 euro per aandeel. Het modehuis FNG is eigenaar van de modemerken Fred & Ginger, Van Hassels, CKS, Baker Bridge, Claudia Sträter en Expresso.

Groeiplannen
FNG gebruikt de kapitaalinjectie van 10 miljoen euro voor financiering van de verdere groeiplannen. Het Belgische modehuis wil haar activiteiten in de Beneluxmarkt verder ontwikkelen. FNG wil zowel binnen als buiten de EU doorgroeien. Het is nog niet bekendgemaakt hoe het bedrijf precies wil uitbreiden. Wel liet FNG vorig jaar weten kansen te zien in Duitsland, Rusland, Frankrijk en China.

Investeringen
FNG investeert in mensen, winkels en een nieuw hoofdkantoor. Jaarlijks opent de modegroep een twintigtal winkels en werft voortdurend nieuwe medewerkers. Het nieuwe hoofdkantoor wordt gebouwd in Mechelen.

Winkels
FNG Group beschikt over 130 eigen winkels, 30 shop-in-shop corners en meer dan 1500 multibrandstores. Het Belgische modehuis heeft circa 850 medewerkers in dienst. De geconsolideerde omzet van het afgelopen boekjaar van FNG Group bedraagt meer dan 135 miljoen euro op jaarbasis.