TOP

Modefotografe Ellen von Unwerth fotografeert voor G-Star

De spring/summer 2015 collectie van G-Star wordt gefotografeerd door modefotografe Ellen von Unwerth. De lijn ligt vanaf februari 2015 in de winkels.

Modefotografe Ellen von Unwerth heeft voor G-Star de nieuwe campagnebeelden voor de spring/summer 2015 collectie gefotografeerd. Von Unwerth werkt al lang in de modewereld als fotografe. Haar doorbraak kwam in de jaren ’90 toen zij foto’s maakte voor Guess. Sinds die tijd heeft zij gewerkt voor onder andere Dior, Miu Miu en Chanel en de bladen Vogue Glamour en Vanity Fair. Von Unwerth heeft altijd al een grote passie gehad voor broeken, zo laat G-Star via een persbericht weten: “Von Unwerth’s stijl vertolkt het gevoel van denim, dat al lang gezien wordt als zoveel meer dan slechts een stof.” Von Unwerth voegt daaraan toe: “Behalve vrouwelijk en sensueel zijn mijn modellen ook krachtig, overtuigend, intens. G-Star was altijd al rauw, spontaan, spraakmakend en jong. Mijn werk past daar uitstekend bij.” De collectie ligt vanaf februari 2015 in de winkels.

Collectie
De spring/summer 2015 collectie van G-Star laat veel verschillende kanten van de broek zijn. Door verschillende pasvormen en stijlen van jeans te gebruiken wordt er bij de nieuwe lijn erg gelet op de essentie van de jeans. Het gaat van “skinny tot baggy, van raw tot distressed, van donker indigo tot kalkwit, van actueel tot tijdloos”. Voor de damesbroeken is er extra onderzoek gedaan naar de details van de jeans zoals de perfecte vorm, de grootte en plaatsing van de achterzakken en de zijnaden en een goede vorm van de tailleband.

#tightorwide
De nieuwe collectie van G-Star wordt de wereld in geholpen met de slogan ‘Wear it tight or wide’. Met de hashtag #tightorwide kunnen klanten hun voorkeur geven van welk soort jeans het best bij hun past en hoopt G-Star zo een discussie te starten.