TOP

Modefabriek: trends damesmode zomer 2012

Op 17 en 18 juli opende Modefabriek de deuren voor de inkopers voor zomer 2012. Drie belangrijke trends in damesmode volgens de exposanten in Amsterdam:

Kleur
Opvallend is het gebruik van felle kleuren. In colour blocking, maar ook chino’s en fivepockets variërend van rood en geel naar blauw en groen. Tamarinde rood of spice red (een felle rood met een vleug oranje) wordt dé kleur. Als accent of als hoofdkleur gecombineerd met aardetinten, tobacco of cognac.

Kant en reliëf
Christine Boland ziet een trend in damesmode waarbij Cleaopatra, Nefertiti, muses en sirenes inspiratiebronnen zijn voor een vrouwelijk godinnensilhouet in soepele stoffen en verfijnde dessins. Jurken en tops hebben lineaire details met het accent op borsthoogte. Bij de collecties op Modefabriek vertaalde dit zich in het gebruik van bloemendessins, voile lange rokken, stevige kanten tops, vlechtdetails en reliëf/3D in print of stof.

Afrika en jungle
Afrika en de natuur blijft een grote inspiratie voor de zomercollecties. Afrikaanse prints of kaftanvormen zie je terug bij jurken of pantalons en dierenprints zoals python, luipaard, zebra maar ook dierafbeeldingen zelf doen het goed bij jasjes en tops.

(Klik op de foto’s voor groter beeld)

Meer trends voor zomer 2012 zie je in Textilia 19/20.