TOP

Modefabriek lanceert nieuw street- en sportswearevent

Komende zomer breidt Modefabriek uit met een nieuw evenement gericht op street- en sportswear, denim en newclassics: Off_South by Modefabriek. De vakbeurs mikt hiermee op de voorhoede van zowel merken als winkels.

Off_South by Modefabriek vindt plaats op maandag 8 juli 2018 in Temp., een culturele pop-up locatie op een paar kilometer afstand van de Rai waar gelijktijdig Modefabriek wordt gehouden, langs de A10 in de wijk Buitenveldert. De nieuwe manifestatie moet een ontmoetingsplek voor voorlopende merken en ondernemers binnen het street- en sportswear, denim en ‘new classics’-segment worden. Off_South by Modefabriek verwacht zo’n vijftig nationale en internationale merken te kunnen bieden. Namen worden nog bekend gemaakt.

 

New generation segment

De organisatie doelt op ‘een ontspannen B2B hangout met een hoge people2people-factor’, speciaal ontworpen voor dit ‘new generation’ segment. Alles draait hierbij om elkaar te ontmoeten, te delen en storytelling in een rauwe, informele en creatieve setting met blikvangers, collectiehighlights naast muziek, eten, drinken. 

 

Beurstijden

Opvallend zijn ook de niet reguliere ‘beurstijden’: van half twaalf in de ochtend tot half tien in de avond. De toegang is vrij voor professionals. Daarnaast zijn er passe-partouts voor Off_South en Modefabriek. Er is een pendeldienst tussen RAI Amsterdam en Temp. 

 

Blue Sunday

Het jeans- en streetwearsegment kan rekenen op meer aandacht. Zo staat een dag eerder, zondag 7 juli, het eveneens nieuwe Blue Sunday gepland, een initiatief van de organisatie achter het kindermode-evenement Sunday School. Dit event in Maarssen richt zich ook op jeans, street- en activewear.