TOP

Modefabriek: jeans-trends winter 2011/2012

De thema's college, jacht en vintage geven het al aan: winter 2011/2012 staat in het teken van klassiek. Fitted jeans, chino's, corduroy en rustige tinten domineren in de Limited hal op de Modefabriek.

Na de hectiek en het spektakel van Bread&Butter in Berlijn is het zondag prettig thuiskomen bij de Modefabriek in Amsterdam. Hoewel het op de eerste dag behoorlijk druk is, ademt de beurs een relaxte en positieve sfeer. Het past wel bij de collecties, die ook overwegend rustig en klassiek zijn.

Fitted jeans & chino’s
De jeans-collecties bouwen voort op de reeds ingezette trend van vintage, veel basicfive-pockets en aandacht voor de wassingen. Heritage is wederom een toverwoord. Chino’s zijn ook in de winter 2011/2012 veel te zien. De fitting wordt wel iets strakker en de stoffen dikker. Qua tops is het voor de mannen vooral veel geruite overhemden dat de klok slaat. In de dames-collecties ook veel bloesjes, denim en rustige aardetinten als roestbruin en koper.

10Feet wordt volwassen
Een aangename verrassing op de beurs is de show van 10Feet. Het merk, dat voorheen vooral bekend stond om de kleurrijke, jeugdige en bewerkte kleding, presenteert een opvallend rustige en volwassen najaarscollectie. Er is duidelijk gekozen voor een meer commerciële en trend-gerichte focus. Vrouwelijk, stoer en speels: het is een mix die werkt. De show kan na afloop dan ook rekenen op luid applaus.