TOP

Modebeurs Seek: aangenaam verrassend*

Het is altijd spannend als een kleine, niche modebeurs ineens stukken groter wordt. Blijft het concept overeind? Op de eerste dag van de Berlijnse beurzen zagen we dat Seek hier prima in is geslaagd.

Seek moest wegens de uitbreiding van het succesnummer Premium verhuizen naar de Arena Berlin. Het is een stuk lopen, maar eenmaal aangekomen zijn we aangenaam verrast. De street fashion beurs met een focus op mannencollecties, is twee keer zo groot geworden maar heeft de edge niet verloren. De kenmerkende houten wandjes zijn gebleven en daar zijn de standhouders blij mee. 

“Het is goed dat de organisatie niet heeft gekozen voor eigen standbouw”, zegt Keith White van het Britse sneakerlabel Akio. “Grote logo’s en enorme stands passen hier niet. Het draait om de collecties.” Ook Philipp Bree van het accessoirelabel PB 0110 is erg te spreken over de beurs: “De sfeer is goed en de zaken lopen lekker. Ik heb alle belangrijke inkopers gezien.”

Balans

Door het verdwijnen van Bread & Butter en het feit dat Capsule Berlijn een keer heeft overgeslagen, is het aanbod sterk toegenomen. De organisatie heeft het geheel echter goed in balans weten te houden. Met name de toevoeging van pure jeansmerken als K.O.I., Edwin, Blue Blue Japan, Levi’s Made & Crafted en Levi’s Vintage zijn een goede aanvulling op de modecollecties die er al vanaf dag een staan. 

Verrassing

Jeanswinkels die niet alleen bezig zijn met de gevestigde blauwe namen, maar die juist de randjes opzoeken, moeten kunnen slagen op Seek. Er zijn heel wat internationale verrassingen te ontdekken. Ook de Nederlandse merken zijn goed vertegenwoordigd. Onder andere Daily Paper, Ontour, Vico, Filling Pieces en O’Neill showen hun collecties. De wat traditionelere mannenmodewinkel die op zoek is naar verjonging of vernieuwing kan ook prima op deze beurs terecht.