TOP

Modebeurs Panorama uitgesteld

De eerste editie van Panorama, de nieuwe Berlijnse beurs voor het middensegment, is uitgesteld. De locatie, het nieuwe Berlin Expocenter Airport, is niet op tijd klaar.

Aan het animo van exposanten lijkt het niet te hebben gelegen, want met bijna 250 aanmeldingen was de eerste editie van Panorama Berlin (die gepland stond van 4 tot en met 6 juli) bijna volgeboekt.

Technische problemen 

De beurs zou plaatsvinden op een gloednieuwe locatie: het Berlin Expocenter Airport bij de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport, dat begin juni zou worden opgeleverd. Door technische problemen met de brandpreventieinstallatie kunnen de luchthaven en het beurscomplex echter niet op tijd in bedrijf worden genomen. Bezoekers van de andere beurzen in Berlijn zullen begin juli ook nog niet op de nieuwe luchthaven kunnen landen, maar op Tegel of Schönefeld.

Alternatief

Dit nieuws kwam voor de organisatie van Panorama als een grote verrassing, die ze via de media moesten vernemen. Ralf Strotmeier, communicatiemanager van Panorama, geeft aan dat op verzoek van de exposanten wordt gekeken naar een alternatieve, tijdelijke locatie voor de eerste editie van de beurs: “Maar wij geloven dat het Panorama Berlin Concept uniek is en potentie heeft en we willen eigenlijk geen concessies doen aan de locatie.”

De eerste editie van Panorama wordt dan ook hoogstwaarschijnlijk verschoven naar januari 2013.