TOP

Modebeurs Jam stopt ermee

De Duitse jeansbeurs Jam houdt op te bestaan. Ondanks diverse verhuizingen en pogingen om de middensegmentsbeurs voor jeans en casual mode op de kaart te zetten, bleef het sinds de terugkeer van Bread & Butter naar Duitsland toch erg rustig.

“We hebben een paar leuke jaren gehad met Jam, maar we zien geen toekomst meer voor de beurs”, liet Sebastian Klinder van de organisatie weten aan de Duitse modenieuwssite Twnetwork.de. Organisator Munich Fabric Start Exhibitions wil zich volledig gaan concentreren op de stoffenbeurs Munich Fabric Start.

Verhuizen 

De eerste twee edities van Jam (afkorting van Jeans Affair Munich) vonden plaats in München (zomer 2007 en winter 2007/2008), daarna verhuisde de beurs naar Keulen. Het concept sloeg aan en de beurs groeide. Jam is opgericht in de periode dat Bread & Butter in Barcelona plaats vond en er in Duitsland behoefte was aan een jeansbeurs in het midden en middenhoge segment. Dit werd bevestigd door de snelle groei van de beurs, zowel qua standhouders als bezoekers. Maar nadat Bread & Butter terug kwam naar Duitsland, liep de animo voor Jam terug. Jam probeerde het nog door in januari 2009 ook naar Berlijn te verhuizen, zonder succes. Afgelopen zomer was Jam terug in München, waar het ooit allemaal begon. Ook hier bleef het echter rustig, waarna is besloten niet langer met Jam door te gaan.

Hoogtepunt

In de hoogtijdagen telde de exposantenlijst van Jam bijna 400 merken. Onder de Nederlandse vertegenwoordiging waren Garcia, Petrol, Big Blue/Twinlife, Not The Same, Il Dolce en Cars Jeans meerdere malen van de partij. De laatste editie in München telde nog slechts 100 merken.