TOP

Modebeurs De Inkoopdag gaat niet door

De 4e editie van De Inkoopdag op 25 en 26 januari is afgelast. Dat meldt Orlando Praag in een persbericht. In plaats daarvan lanceert de organisatie een nieuwe dienst.

De Inkoopdag, die plaats zou vinden op 25 en 25 januari, gaat niet door. In een persverklaring meldt mede-eigenaar en woordvoerder Orlando Praag dat ‘de editie die gepland staat voor 25 en 26 januari 2015, qua opzet gelijk is aan de eerdere edities en (de beurs, red.) sluit niet langer aan bij de doelstellingen van de organisatie’. Verder meldt de beursorgansatie: “Het positieve effect zou voor de bezoekers en exposanten,  zonder de geplande aanpassingen te beperkt zijn.”

Praag in de persverklaring: “Gezien de staat van de sector is het niet verantwoord om diensten aan te bieden waar je als directie niet volledig achter staat. Wij voelen ons er beter bij nu hand in eigen boezem te steken, al valt ons dat erg zwaar. Wij zijn enthousiast over de herstructurering van de beurs en aankomende veranderingen en zijn overtuigd van onze beslissing. Bezoekers die een toegangsbewijs hebben aangeschaft zullen uiteraard worden vergoed.”

Voorheen werd De Inkoopdag tweemaal per jaar tussen de beursperiodes georganiseerd, maar voor 2015 was er gekozen voor 4 edities, met twee extra edities tijdens beursperiodes. Nu gaat de organisatie toch weer terug naar de oude opzet; de volgende editie zal in april plaatsvinden.

Nieuwe dienst

Wel wil de beursorganisatie een nieuwe dienst lanceren: Minervus. Volgens de persverklaring is dit een dienst ‘die winkeliers de gelegenheid moet bieden om op basis van maandabonnementen te beschikken over essentiële technologie, waaronder een POS- en ERP-systemen, een (mobiele) ecommerceoplossing en een iBeacon-platform. De diensten zijn eenvoudig in gebruik, werken op tablets en eenvoudige computers, zijn geoptimaliseerd voor gebruik door winkeliers en vereisen geen grote investeringen.’

Nadere details heeft de organisatie niet bekendgemaakt.