TOP

Modebeurs CPD stopt na 60 jaar

De Duitse modebeurs CPD in Düsseldorf houdt op te bestaan. Organisator Igedo gaat zich focussen op een nieuw beursconcept.

Na meer dan 60 jaar zal er na februari 2012 geen modebeurs meer worden georganiseerd op de Messegelände in Düsseldorf, meldt beursorganisator Igedo Company. Igedo heeft dit besluit genomen, nadat duidelijk werd dat ook het meest recente initiatief, CPD Signatures, niet aansloeg in de markt. De CPD kampt al jaren met teruglopende bezoekersaantallen, ondanks alle aanpassingen die in de loop der tijd werden gedaan.

Stephanie Brock, directeur van Fairwise, de Nederlandse vertegenwoordiger van de CPD, vindt de beslissling positief. “Wij vertegenwoordigen de beurs nu zes jaar en zien dat de beurs nog altijd vergeleken wordt met de gouden tijden van vijftien jaar geleden”, aldus Koch in een telefonische reactie. “Die tijd is niet meer en het verleden is niet meer terug te halen, dus de vergelijking klopt niet. Nu Igedo een nieuw concept gaat opzetten op een compleet andere plek, zal de nieuwe beurs een eerlijke kans van slagen hebben.”

Igedo start volgend jaar zomer met het nieuwe concept Gallery. Gallery Düsseldorf wordt van 21-23 juli gehouden in de Böhlerwerken in Düsseldorf-Oberkassel. Het gerenoveerde industriegebied is ruim 11.000 m2 groot. De organisator richt zich op ´designer-, avantgarde- en accessoirecollecties´en er zullen meerdere events rond de beurs worden georganiseerd.

Een voorproefje van het nieuwe platform is aankomende januari in Berlijn te zien. In Café Moskau in de Karl-Marx-Allee vindt voor het eerst de Gallery Berlin plaats tegelijkertijd met de Bread & Butter en Premium.