TOP

Modebedrijf LCT Fashion failliet

Modebedrijf LCT Fashion heeft op 24 november een faillissement moeten aanvragen. Op dit moment bekijkt de curator of een doorstart van de aanbieder van maatpakken mogelijk is.

LCT Fashion verkoopt maatpakken van het merk Salvatore Vacerra in zeven winkels waaronder in Breda, Amsterdam en Den Bosch. De twintig mensen die bij het bedrijf werken, worden ontslagen.

Volgens curator Jan Verwiel is het faillissement te wijten aan de economische crisis. Hij zegt tegen BN DeStem.nl. “De omzet is de afgelopen maanden sterk teruggelopen. De crisis heeft enorm toegeslagen in de modebranche.” Verwiel onderzoekt of een doorstart mogelijk is. “Het bedrijf bestaat al jaren, maakt behoorlijk hoogwaardige pakken en overhemden in Italië en Duitsland en heeft een grote klantenkring opgebouwd. Verschillende partijen hebben al interesse getoond.”

Enkele tientallen mensen die onlangs een pak hebben besteld, zijn volgens de curator gedupeerd. Onder wie een aantal mannen die zich een trouwpak hebben laten aanmeten bij Salvatore Vaccera. Een van hen reageert op de site van BN DeStem: “Het is jammer dat ze failliet zijn! Het zijn mooie pakken en overhemden. Het nieuwe logo en naam waren de finishing touch. Hopelijk komt er een doorstart.”