TOP

Mode-ondernemer uit Weert mishandeld door VVD-raadslid

Dichtgeslagen ogen, een gebroken neus, hechtingen en mogelijk een hersenschudding. Dat is het resultaat van de mishandeling die Eric Adams, eigenaar van de modezaak Dean, op zondag 27 december onderging. De verdachte is het 53-jarige VVD-raadslid Rolf Zincken.

Eric Adams, sinds jaar en dag eigenaar van modezaak Dean in Weert, zou op een feestje op zondag 27 december 2015 mishandeld zijn door het raadslid Rolf Zincken (VVD).

Adams en Zincken waren zondag op een feestje in de Paterskerk in Weert. Het tweetal zou daar hebben gesproken over een ‘zakelijk akkefietje’. Tegen de Telegraaf zegt Adams: “Anderhalf jaar geleden is in een pand van mij een wietplantage aangetroffen. Daar wist ik niets van, dat was van een huurder. Maar een belendend pand was van Rolf Zincken. Daar sprak hij mij op aan. Plots begon hij te slaan, Hij was stomdronken en had gewoon zin om te meppen. Hij was al eerder op zijn gedrag aangesproken die avond.”

De politie, die toevallig al aanwezig was, was getuige van de mishandeling. Zincken werd gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau, waar hij een nachtje in de cel mocht doorbrengen.

Adams heeft inmiddels aangifte gedaan en wil Zincken ook aansprakelijk stellen voor de geleden schade. De ondernemer kan nu niet werken en derft dus inkomsten. Die wil hij op Zincken verhalen.

Rolf Zincken erkende dat hij een beetje te veel gedronken had. Inmiddels is hij op non-actief gezet.