TOP

Mode-industrie krijgt regels voor behandeling modellen

Van 10 tot en met 17 februari vindt de New York Fashion Week plaats. Om te zorgen dat de modellen niet van de catwalk vallen wegens uitputting of een hongerklap heeft de CDFA regels opgesteld voor het behandelen van modellen.

De Council of Fashion Designers of America (CFDA) wil dat modellen tijdens shows goed behandeld worden en komt met een lijst aanbevelingen. Een rook- en alcoholvrije ruimte met de beschikking over gezonde maaltijden en snacks zijn twee van de richtlijnen die de koepel van de Amerikaanse mode-industrie heeft opgesteld.

Eetstoornis
Daarnaast raadt de CFDA werknemers aan de modellen genoeg pauze en rust te geven en meiden jonger dan achttien niet na twaalf uur ‘s nachts aan een fotoshoot te laten werken. Ook moedigt de modekoepel modellen met een eetstoornis aan professionele hulp te zoeken. Wie al in behandeling is, zou niet langer het beroep mogen uitoefenen tot er medische toestemming gegeven is.

Goed voor alle vrouwen
Volgens voorzitster Diane Von Furstenberg hebben de opgestelde richtlijnen niet alleen invloed op het welzijn van de modellen maar positieve gevolgen voor alle vrouwen. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is een gezond leven”, laat de voorzitster van de organisatie aan Racked weten. Dit meldt KnackWeekend.be

Helpt het?
Dat modellen regelmatig te mager en uitgeput op shows verschijnen is algemeen bekend. In 2008 weigerde een Britse modeshow te magere mannen en ook Vogue heeft het gehad met gratenpakhuisjes. Zullen deze regels gaan zorgen voor een ommekeer op de catwalks in modeland?