TOP

Mode Biënnale 2009 krijgt vorm met internationale ontwerpers

Gisteravond onthulde Piet Paris in Amsterdam het complete programma van de Arnhemse Mode Biënnale. Prinses Maxima zal op 5 juni de Biënnale officieel openen. Comme des Garçons, Rick Owens, Rodarte: dit zijn maar een paar van de klinkende namen die van 6 juni t/m 6 juli vormgeven aan het Arnhemse mode-evenement.

De derde editie van de Arnhem Mode Biënnale gaat de lucht in. En wel letterlijk, want de kern van het evenement is dit keer een tentoonstelling die zich 5 meter boven straatniveau midden in de stad afspeelt. Negen paviljoens, geplaatst op stevige stelten, vormen een wandelroute van het stadhuis naar de Eusebiuskerk. In de paviljoens kunnen de bezoekers genieten van het werk van een groot aantal internationale modeontwerpers, de kerk zal onder meer een catwalk huisvesten.

Het thema van deze editie, ‘Shape’, vormt de leidraad voor alle programmaonderdelen. Zo zijn er naast de tentoonstelling in de lucht workshops, lezingen, een winkelroute, catwalkshows en kunstzinnige voorstellingen.

 

De Mode Biënnale wordt gehouden van 6 juni tot en met 6 juli. De tentoonstelling is in die periode dagelijks geopend van 11.00-21.00 uur.

Benieuwd naar het exacte programma? In de aanloop naar de Mode Biënnale zal Textilia wekelijks online aandacht aan alle verschillende programmaonderdelen besteden, dus houd onze site goed in de gaten!

 

Deze ontwerpers zijn in Arnhem te zien: And Beyond, Andrea Ayala, Andrea Cammarosano, Andrea Maack, Anna Heylen, Antoine Peters, Bernhard Willhelm, Boudicca, Calvin Klein, Charles Anastase, Christopher Kane, Comme des Garçons, Cosmic Wonder Light Source,, Fernando Brizio, G + N, Giambattista Valli, Hussein Chalayan, Icelandic Love Corporation, Iris van Herpen, Jil Sander, José Castro, Kei Kagami, Klavers van Engelen, Lanvin, Lanvin homme, Lee Eun Young, Maison Martin Margiela, Manish Arora, Marcha Hüskes, Mattijs van Bergen, Monique van Heist, Painted Series, Peter Hornstein, Proenza Schouler, Raf Simons, Rick Owens, Rodarte, Sandra Backlund, Spijkers en Spijkers, Stephen Jones, Thom Browne, Viktor & Rolf, Yoshikazu Yamagata, Yuima Nakazato