TOP

MKB’ers krijgen 10.000 euro voor duurzaam advies

MVO Nederland vergoedt de helft van de kosten die ondernemers maken voor het inwinnen van advies over maatschappelijk verantwoord ondernemen, bijvoorbeeld over het krijgen van een fair trade label.

Ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen in ontwikkelingslanden of opkomende markten kunnen per 1 oktober 2013 een voucher krijgen van MVO Nederland. De voucher kan worden gebruikt om advies te kopen over de verduurzaming van de handelsketen. MVO Nederland betaalt de helft van de advieskosten, tot een maximum van 10.000 euro (exclusief BTW).

Fair trade stimuleren

“Met de vouchers geven we ondernemers de kans om hun keten te verduurzamen, bijvoorbeeld op terreinen als mensenrechten, arbeidsomstandigheden en/of milieu,” zegt Bernedine Bos, hoofd Programma’s en Projecten van MVO Nederland. “Het geld moet worden besteed aan onderzoek of concrete stappen als certificering of het geven van training aan lokaal personeel.”

Elke MKB’er die partner is (of wordt) van MVO Nederland komt in aanmerking voor een voucher. Kijk voor meer informatie op de website van MVO Nederland.