TOP

MKB-krediet in trek

Sinds 1 november 2013 kunnen MKB’ers een microkrediet aanvragen bij Qredits. Maar liefst 300 ondernemers meldden zich al aan.

Microfinanciering organisatie Qredits is een onafhankelijke en private kredietverstrekker voor kleine ondernemers in Nederland.  In de eerste maand na de introductie van het MKB-krediet deden al 300 ondernemers hiervoor een aanvraag.

Hoge nood

Er zijn meer aanvragen gedaan dan verwacht. Volgens de directeur van Qredits laat dit zien dat de nood binnen het MKB hoog is. De aanvragen zijn voornamelijk afkomstig uit de sectoren detailhandel, zakelijke dienstverlening en horeca. In deze sectoren hebben ondernemers het over het algemeen lastig. 35 procent van de aanvragers staat zelfs op de rand van een faillissement. Dit is echter niet de doelgroep die Qredits voor ogen heeft.

Doelgroep

‘We verstrekken het liefst MKB-kredieten aan ondernemers die willen groeien en investeren’ aldus Qredits-directeur Groenevelt. ‘Een eis is wel dat er een afwijzing voor een krediet is van een bank. Ook moeten MKB’ers hun jaarcijfers en investeringsplan eerst laten zien.’

Bedragen en rente

De MKB-kredieten varieren van 50.000 tot 150.000 euro. Een ‘normaal’ microkrediet is tot 50.000 euro. De rente die ondernemers moeten betalen voor een MKB-krediet via Qredits is marktconform. Waar banken tussen de 8 en 13 procent rekenen, vraagt Qredits tussen de 8,75 en 10,75 procent. Wel krijg je bij je MKB-krediet veel extra’s, zoals een coach en een persoonlijke benadering.

Advies nodig over duurzaam ondernemen? MVO Nederland vergoedt de helft van je gemaakte kosten!