TOP

Miss Etam houdt 14 extra winkels open

Moderetailer Miss Etam gaat door met nog eens 14 winkels. Daarmee komt het totaal aantal winkels dat onderdeel uitmaakt van de doorstart op 99.

Uit het faillissementsverslag van 28 augustus 2015 bleek dat de nieuwe eigenaar van Miss Etam, Roman & Stern Holding, verder wilde gaan met minimaal 85 winkels van de modeketen die in april failliet ging. Nu komen daar nog eens 14 winkels bij, blijkt uit het derde faillissementsverslag van 21 oktober. Vóór het faillissement had de Etam Group nog 140 winkels van Miss Etam en meer dan 60 winkels van Promiss.

De curator schrijft in het faillissementsverslag: “Voor 82 winkels, waarvan de huur was opgezegd door de curatoren, is zij een nieuwe huurovereenkomst aangegaan. In nog eens 19 gevallen hebben de curatoren en de doorstarter een beroep gedaan op indeplaatsstelling. Voor 9 van deze 19 winkels is inmiddels een nieuwe huurovereenkomst gesloten.”

“In 8 gevallen is thans een bodemprocedure aanhangig (waaronder ook een bodemprocedure voor Enschede, waarvoor ook de hierna genoemde kort geding procedure is gevoerd), waarin vrijwel steeds de curatoren indeplaatsstelling vorderen, terwijl de verhuurder ontruiming vordert. In 2 gevallen hebben de curatoren en de doorstarter alsnog afgezien van indeplaatsstelling.”