TOP

Mislukte overval op Oger Lusink bij Opsporing Verzocht [video]

Bij het tv-programma Opsporing Verzocht is aandacht aan de mislukte overval op de woning van Oger Lusink besteed. Daarbij werd de tuinman bedreigd. Lusink, eigenaar van de mannenmodewinkels Oger, heeft extra beveiligingsmaatregelen genomen na de mislukte overval.

Op 3 maart 2017 werd de Blaricumse woning van mode-ondernemer Oger Lusink overvallen door twee gewapende mannen. De tuinman werd daarbij van een trap getrokken en korte tijd bedreigd, maar het lukte de overvallers niet om binnen te komen. Lusink en zijn vriendin waren op dat moment in huis. Tv-programma Opsporing Verzocht heeft op 21 maart aandacht aan de zaak besteed.

Omdat ze geschreeuw horen en denken dat de tuinman is gevallen, wil Lusinks partner naar de tuin lopen. Daar ziet ze de gewapende mannen en trekt snel de deur dicht en draait deze op slot. De twee overvallers zetten een pistool op het hoofd van de tuinman en willen dat hij deur opent, maar deze zegt geen sleutel te hebben. De daders proberen dan nog een ruit in te slaan bij de voordeur. Maar omdat dat niet lukt druipen de twee af.

In het Algemeen Dagblad zegt Oger Lusink: “Ik ben nog steeds enorm geschrokken, maar ik weiger verder mijn leven te veranderen.” Verder zegt hij: “Als het de overvallers gelukt was binnen te dringen, waren ze van een koude kermis thuis gekomen. Ik heb namelijk nauwelijks cash geld in huis en bezit geen kunst en heb slechts een horloge.” Zijn zoon Martijn zegt in de krant: “De schrik zit er diep in. Bij ons allen. We zijn allemaal alerter, kijken meer om ons heen.”

De familie heeft extra beveiliging ingehuurd. Tegen Quote zegt Oger Lusink: “Er is gelukkig niets gebeurd. We hadden al goede beveiligingsmaatregelen, en die gaan we nu verder aanscherpen.”

Bekijk hier het item bij Opsporing Verzocht.

Bekijk hier de beelden van de beveiligingscamera.