TOP

MINT: het groene hart van Modefabriek

In hal 4/5 showde Mint, het duurzame hart van Modefabriek, 25 labels. Alle 25 fashion forward mode- en beautynamen met respect voor mens, dier en omgeving.

Op maandagochtend organiseerde Mint een biologisch ontbijt met als sprekers de Australische Merryn Leslie, eigenaar van een duurzame boutique in Londen en voorheen fashion editor van onder andere i-D magazine, en de Nederlandse ontwerper Borre Akkersdijk van byBorre en studio Li Edelkoort. Zij gaven een update over duurzame trends en innovaties in mode.

Live breien
Deze wintereditie was het platform was groter dan ooit. Er waren een aantal interessante nieuwe namen: Options! X Mint was een samenwerking tussen Mint en designshop Options!, Christina Krämer collections toonde ontwerpen van natuurlijke en biologische materialen voor mannen en vrouwen. Opvallende nieuwkomer was het sympathieke Granny’s Finest. Het label gaat eenzaamheid onder senioren tegen door ze in groepsverband – en begeleid door jonge ontwerpers – allerlei fashionable ontwerpen te laten breien: duurzame én sociale fashion dus. Op maandag liet een aantal van de bejaarde dames de breikunsten live zien. Manon Garritsen showde haar vilten tassencollectie, de accessoires van PUC, oftewel Personalized Unique Collection, lieten zien wat er mogelijk is met hergebruikt leer.

Sterk in groen
Studio Jux was ook aanwezig, deze winnaar van de vorige The Green Fashion Competition liet een collectie van duurzame basics zien. De duurzame, grafische designs van het Arnhemse Okimono zijn nu verkrijgbaar als een ‘zo vader, zo zoon’-lijn: minimalistische rompertjes en T-shirts met dezelfde prints, verkrijgbaar in genummerde limited editions. Het Engelse Komodo liet zien dat het na 25 jaar nog steeds sterk is in groene accessoires en kleding.

Meer lezen over Mint kan via www.modefabriek.nl/mint