TOP

Minister Van der Hoeven positief op Week van de Ondernemer

'Ondernemers die lef hebben, die zoeken naar creatieve en duurzame oplossingen, zullen sterk uit de strijd komen'. Daarvan is minister van Economische Zaken, Maria van den Hoeven, overtuigt. Ze was een van de sprekers op de uitverkochte Week van de Ondernemer.

“Ik weet dat sommigen ondernemers het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden”, zegt Van der Hoeven, “het is lastig om aan krediet te komen. Wij proberen door het treffen van diverse maatregelen meer liquiditeit in bedrijven te brengen. Maar het is van belang om daar ook als ondernemers voor te zorgen. Laat de gemeente of overheid rekeningen op tijd betalen.” Een belangrijk advies dat de minister de ondernemers meegeeft: “Aanvaard de crisis en durf verder te kijken. Staar je niet blind op statistieken uit het verleden. En pas op met het ontslaan van personeel, want over een half jaar kan je ze weer nodig hebben. Het is soms onoverkomelijk toch te snijden in de kosten en daarom moeten we deze mensen een tijdelijk opleiding aanbieden. Wie nu op de juiste manier investeert, staat straks sterker aan de start.” 

Maria van der Hoeven was één van de velen inspirerende sprekers op het congres, dat massaal bezocht werd. De Week van de Ondernemer was niet eerder zo snel uitverkocht. De zalen van het Utrechtse Beatrixgebouw waren overladen met 10.000 enhousiaste ondernemers. “In deze roerige tijden is iedereen op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten”, concludeerde spreker en MKB-voorzitter Loek Hermans. En die inspiratie was op zeker te vinden bij marketingman Jos Burgers, die de bezoekers 5 gouden tips, ofwel eyeopeners, gaf voor een betere omzet. “Beroerde klanten zijn klanten die je binnenhaalt via acties: ze komen binnen en je ziet ze niet weer. Goede klanten zijn de klanten ambassadeurs van je bedrijf, die als je ze goed bedient niet alleen trouw terugkomen maar ook anderen meenemen.” Nieuwsgierig geworden naar de uitdagende uitspraken en tips van Jos Burgers? Lees dan meer in de eerstvolgende Textilia en win zijn boek ‘Klanten zijn eigenlijk net mensen!’