TOP

Minder omzet voor Claire’s Stores

De omzet van de Amerikaanse moderetailer Claire's Stores is in het eerste half jaar van het boekjaar (februari tot en met juli 2009) met 12% gedaald naar $607 miljoen (€383 miljoen).

De omzetdaling van Claire’s Stores is voor een groot deel veroorzaakt door de ongunstige invloed van fluctuerende wisselkoersen, maar ook door een daling van de verkopen én door sluiting van winkels. Het totaal aantal winkels daalde in dit half jaar van 3433 naar 3354. In Amerika daalden de verkopen overigens meer dan in Europa. Mede door de omzetdaling werd er een verlies geboekt van $33 miljoen (€21 miljoen), wat wél een verbetering is ten opzichte van het verlies van $52 miljoen (€33 miljoen) in dezelfde periode vorig jaar.

Claire’s Stores is eigenaar van de winkelconcepten Claire’s en Icing. Claire’s heeft ruim 3000 winkels wereldwijd en richt zich op tweens en tieners. Icing focust op een iets oudere doelgroep (19-25 jaar) en heeft zo’n 400 winkels in Noord-Amerika. In Nederland zijn er momenteel 30 winkels van Claire’s. Op de korte termijn staan er geen winkelopeningen voor Nederland op de planning, al is het op de lange termijn wel  de bedoeling om het winkelbestand hier uit te breiden.