TOP

Mijnwebwinkel populairste platform voor startende online ondernemers

Uit een rapport van online benchmarking-bedrijf Wua! blijkt dat Mijnwebwinkel het populairste platform is voor startende online verkopers. Het onderzoek werd gehouden op basis van drie centrale onderdelen: de look & feel van de website, het aanbod en het merk. In totaal werden ruim 1000 websites beoordeeld.

Wua! heeft onderzoek gedaan naar verschillende aanbieders van webwinkelsystemen. De platformen bieden ondernemers de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier en tegen een kleine betaling een webshop op te zetten. Mijnwebwinkel kwam als beste uit het onderzoek naar voren met 77 punten, op de tweede plaats staat Seoshop.nl met 62 punten en myShop.com eindigde op de derde plek met 57 punten. De top 3 krijgt gezamenlijk 48 procent van de totale voorkeur voor de onderzochte webwinkelsystemen. 27 procent daarvan gaat naar Mijnwebwinkel.nl.

Beste formule
Klaas Kroezen, directeur van Wua!: “Er zijn ontzettend veel aanbieders in deze markt, waardoor het erg lastig is om je te onderscheiden. Mijnwebwinkel heeft hier duidelijk de beste formule binnen deze markt voor gevonden.” In het persbericht laat het bureau weten: “Korte maar krachtige informatie en niet duur, dus voor de starter een mooie eerste stap.”

Vindbaarheid

Door de populariteit van Mijnwebwinkel.nl is het verschil in vindbaarheid erg groot. Tijdens een vrije zoektocht op internet komt 74 procent van de respondenten op Mijnwebwinkel terecht, 56 procent op Seoshop.nl en slechts 31 procent op myShop.com.

Beperkt risico
Het beginnen van een webwinkel is al jaren in trek. Volgens de KvK startten in 2013 meer dan 9.415 ondernemers als online verkoper. De concurrentie is dan ook erg groot, in 2013 stopten alweer ruim 6000 online detaillisten.

Mede hierdoor zijn webwinkelsystemen waar je tegen een maandelijks bedrag een webshop kunt opzetten heel populair. De investering is laag, waardoor het risico beperkt blijft. Voor Mijnwebwinkel Professional betaal je bijvoorbeeld voor een complete webshop maar 19 euro per maand.