TOP

Mijn shop is top: Suits you well

Met twee winkels, in Honselerwijk en Ede, en een webwinkel kan iedereen terecht bij Suits you well voor laag geprijsde gelegenheidskleding. In beide winkels kan de klant altijd langskomen zonder afspraak. Eigenaar Tineke van den Akker vertelt wat haar shop zo top maakt.

Suits you well begon als een internetbedrijf vanuit huis. “Van daaruit zijn we gegroeid naar een echte winkel in Honselersdijk en nu hebben we ons tweede filiaal in Ede geopend. Het is een winkel van 240m2 met twaalf paskamers, een mini catwalk en een koffiecorner. Daarnaast is er een magazijn van 240m2, waar alle activiteiten van de webshop plaatsvinden. De eerste winkel in Honselersdijk is met 200m2 iets kleiner.”

 

Het product
De collectie voor jongens en meisjes (en dames) is breed en compleet, met feestelijke kleding in wit en kleur, maar ook accessoires. Ook qua prijsniveau is Suits you well onderscheidend. Waar doorgaans gelegenheidskleding wat hoger geprijsd is, liggen de prijzen bij Tineke van den Akker juist lager. “Jurkjes en kostuums zijn er al vanaf €29,95. Door de lage prijzen die wij hanteren is ons product uniek. Betaalbaar zijn, is belangrijk. Daarom letten we goed op de prijs-kwaliteitverhouding.”

 

Vaste klanten
Waar de meeste kindermodewinkels het moeten hebben van vaste klanten, werkt het bij Suits you well ietsje anders. “Ons product trekt weinig vaste klanten. Deze kleding koop je tenslotte alleen voor een speciale gelegenheid. Dat is de reden dat we een aantal vaste items in onze collectie hebben die al een paar jaar goed verkopen. We kunnen daar onze steeds wisselende klantenkring goed mee bedienen. Voor onze vaste klanten echter zijn er wisselende modellen en kleuren, zodat we iets nieuws te bieden hebben elke keer als ze terugkomen.”

De toekomst
Twee winkels en een webshop, maar Suits you well zou graag doorgroeien. “In de toekomst zouden we graag meer winkels willen openen in Nederland, maar wellicht ook in Duitsland en België. Momenteel proberen we in Duitsland een webshop van de grond te krijgen. Ons doel voor de toekomst is het grootste assortiment te bieden binnen deze markt.”