TOP

Mijlpaal: Ecco opent 1000ste winkel

Op vrijdag 4 november heeft het Deense schoenenmerk de duizendste eigen winkel geopend. Dat gebeurde in de Mall of America in Minneapolis, Minnesota, in de Verenigde Staten.

Met 40 miljoen bezoekers per jaar is de Mall of America één van de grootste winkelcentra ter wereld. Er zijn meer dan 500 winkels en vier warenhuizen gevestigd. De eerste Ecco-winkel werd in 1985 geopend in Odense, Denenmarken. Inmiddels heeft het schoenenmerk wereldwijd duizend eigen winkels en meer dan 2600 shop-in-shops en verkooppunten. Het merk is in 94 landen vertegenwoordigd en opent wekelijks drie nieuwe winkels.

Nieuwe winkels
“We komen iedere dag overal ter wereld – van Hong Kong tot San Francisco- met enkele honderdduizenden klanten in contact. Onze winkels zijn dus één van de beste manieren om de bekendheid van Ecco en de waarden waar wij in geloven te verspreiden. Dit is eigenlijk de belangrijkste reden waarom wij ons blijven focussen op het openen van nieuwe winkels,” zegt chief operating officer Micheal Hauge Sørensen.

Omzetgroei
In 2010 groeide de omzet van Ecco met meer dan 21 procent naar 6,1 miljard Deense kronen (820 miljoen euro). Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Bredebro en Tønder in Denemarken.