TOP

Michael Barnaart Van Bergen onthult drie collecties

In een compacte modeshow presenteerde Haags ontwerper Michael Barnaart van Bergen donderdagavond in het onlangs geopende Hilton in Den Haag maar liefst drie verschillende collecties. Zijn eerste maatpakkenlijn voor heren, zijn eerste knitwearcollectie voor herfst en winter 2010-2011 én een nieuwe couturecollectie voor lente en zomer 2011 passeerden de revue.

Aan de wolkbreuk boven Nederland was gisteren haast niet te ontsnappen. Toch wist modeminnend Nederland de weg te vinden naar het Hilton The Hague. Hier showde ontwerper en tevens Haags mode-ambassadeur, Michael Barnaart van Bergen (MBVB), in de Mesdag balzaal zijn eerste serie maatpakken, waarmee hij zijn visie toont op herenmode. De maatpakken verenigen een eigentijds silhouet met het authentieke kleermakerspak en zijn voorzien van bijzondere details, zoals een zak voor een iPad.

Klasse collecties
De modeontwerper liet zich voor zijn couturecollectie inspireren door het kleurenpalet van ‘De keukenmeid’ van Johannes Vermeer. Diepe blauwtinten, stevige tonen afgewisseld met een lichte tint geel en nuances turkoois en oranje.”Dit werk is niet pretentieus, maar heeft wel klasse en dat is precies waar ik voor sta, ook met mijn knitwearcollectie”, aldus de ontwerper. Deze laatstgenoemde collectie van MBVB bestaat uit gebreide jurkjes met diverse prints en kleuren. Door het elegante silhouet met in het oog springende dessins, zoals trompe l’oeil motieven, en de comfortabele pasvorm zijn de jurkjes geschikt om van kantoor rechtstreeks door te gaan naar een feestje.

Goed gestrikt
In zowel zijn couturecollectie en knitwearcollectie liet modeontweper MBVB zien dat hij vrouwen graag ‘verpakt’ met een knipoog. Op elk eye-catching jurkje was wel een strik te ontdekken: grote ‘bows’ op één of beide schouders, subtiele strikken in contrasterende kleuren om de taille te benadrukken en er kwam zelfs een lange ‘bow’-sleep voorbij. Mooie ‘cadeautjes’ vlogen er dus over de catwalk in Den Haag. Barnaart van Bergen, die slechts twee jaar geleden zijn eerste collectie op Amsterdam International Fashion Week toonde, kan tevreden zijn.