TOP

Mexx sluit distributiecentrum, toekomst België onzeker

Het distributiecentrum van Mexx in Voorschoten gaat definitief dicht. Daarnaast is de nieuwe eigenaar bezig met de overname van de Belgische taak van Mexx.

Het distributiecentrum van Mexx in Voorschoten sluit definitief haar deuren. De Turkse Eroglu Holding, het bedrijf dat Mexx in december redde van de ondergang, heeft besloten de distributie over te dragen aan Bleckmann. Dit bedrijf doet onder meer ook de logistiek voor kledingmerk American Eagle. Ze gaan de complete distributie op zich nemen: ook de activiteiten van de online verkoop. In een mail aan het personeel schrijft Eroglu dat het distributiecentrum in Voorschoten volledig leeg zal worden gehaald en dat alle apparatuur zal worden gedemonteerd. Een deel van de 2000 werknemers is al benaderd voor een baan binnen het ‘nieuwe’ Mexx. Anderen krijgen dit nog te horen.


Mogelijk overname België

Op dit moment lopen er ook gesprekken tussen Eroglu Holding en de curatoren van de Belgische tak van Mexx. Er wordt gepraat over een gedeeltelijke of totale overname van alle tien winkels en vijftien shop-in-shops. Verder gaan de gesprekken over een totale of gedeeltelijke wederindienstname van het personeel.