TOP

Mexx haalt nog meer Esprit-managers binnen

Mexx heeft het managementteam uitgebreid met drie nieuwe leden. Opvallend is dat twee van de drie nieuwe managers afkomstig zijn Esprit. Hier komt Thomas Grote, de nieuwe CEO per 1 oktober, ook vandaan.

Het Amerikaanse moederbedrijf Liz Claiborne is flink aan het reorganiseren bij het van oorsprong Nederlandse merk Mexx. Het merk heeft de afgelopen seizoenen terrein verloren, maar moet in 2010 weer helemaal back in business zijn. Hiervoor wordt het nodige gereorganiseerd, inclusief het managementteam.

Volker Schmidt wordt per 1 november hoofd van de wereldwijde groothandelsdivisie van Mexx. én regiodirecteur voor Noord-Europa, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Schmidt is afkomstig van Esprit, waar hij onder andere vice president was.

Jim Nowak wordt per 1 november wereldwijd verantwoordelijk voor de Product-divisie. Ook hij is afkomstig van Esprit, waar hij verantwoordelijk was voor Esprit Casual wereldwijd.

Knut Burgdorf wordt per 1 november Vice President van Marketing, waarmee hij verantwoordelijkheid wordt voor alle marketingactiviteiten van het merk. Hij is afkomstig van het bekende marketingbureau TBWA.

Bill McComb, CEO van Liz Claiborne zegt in een persbericht over de benoemingen: “Met de indiensttreding van Volker, Jim en Knut gaan we verder met de vorming van een managementteam van wereldklasse voor Mexx Worldwide, vooruitlopend op de komst van Thomas Grote als CEO in oktober. De expertise en inzichten die deze topmanagers meebrengen zal van onschatbare waarde blijken voor de ommekeer van Mexx en de inspanningen om het merk weer terug in het juiste spoor te krijgen.”