TOP

Mexx Duitsland door met 8 filialen

Vier maanden na het faillissement van Mexx is er eindelijk duidelijkheid voor de Duitse tak van het bedrijf. Acht van de 35 winkels gaan door.

Acht filialen van Mexx Duitsland starten door. Dit betekent dat tachtig van de vijfhonderd medewerkers hun baan behouden. Dit heeft curator George Kreplin van advocatenfirma Kreplin en Partner donderdag 30 april bekendgemaakt. Het gaat om de filialen in Berlijn, Wustermark, Mönchengladbach, Krefeld, Korschenbroich, Ochtrup, Neumünster en Soltau.

Eerder leek het er nog op dat vijftien van de 35 Duitse Mexx-winkels open konden blijven. Doordat de nieuwe eigenaar Eroglu Holding het niet met alle pandeigenaren eens kon worden over de nieuwe huurcontracten zijn het er acht geworden. Kreplin geeft aan toch blij de zijn met deze oplossing, omdat de situatie door het faillissement van het Nederlandse moederbedrijf niet gunstig was. Mexx Duitsland wordt nu ondergebracht bij het nieuwe bedrijf Mexx Global.

Mexx ging eind december 2014 failliet. Eind januari werd bekend dat het Turkse kleding- en retailbedrijf Eroglu Holding het merk voor 21 miljoen euro overnam. Inmiddels is er in Nederland en België een doorstart gemaakt. Mexx gaat in België met vier van de tien oorspronkelijke winkels verder, waaronder Brugge, Leuven en Aalst. Voor de overige zes panden is nog geen deal gemaakt met de pandeigenaren. Eroglu is voor deze filialen nog op zoek naar andere panden in die steden.