TOP

Mexx Duitsland behoudt deel winkels *

Ruim de helft van de Duitse Mexx-winkels blijft open. Daarmee worden meer dan honderd arbeidsplaatsen gered.

Zo’n 15 tot 16 van de 28 Duitse Mexx-winkels blijft open, zegt curator Georg Kreplin. Volgens Kreplin behoudt de nieuwe eigenaar van de modeketen, het Turkse modebedrijf Eroglu, het merk graag voor de Duitse markt. Door deze beslissing zijn tussen de 100 tot 150 arbeidsplaatsen gered. Duitsland telde eind 2014 nog 35 winkels met zo’n 500 werknemers. De afgelopen maanden is dit tijdens de surseanceperiode gereduceerd tot 28 vestigingen en 380 personeelsleden.

In 2013 was de Duitse Mexx-tak nog goed voor een omzet van rond de 40 miljoen euro. Een jaar later speelde de lastige economische situatie het bedrijf parten. Eind 2014 achtte de curator een succesvolle doorstart nog ‘heel onzeker’.

Distributiecentrum

Ook in Nederland is er Mexx-nieuws: het merk verhuist het distributiecentrum (dc) van Voorschoten naar Bergen op Zoom. Het bedrijf brengt daar de distributie, het verpakken en labelen onder bij logistiek dienstverlener Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics. Het personeel uit Voorschoten verhuist niet mee naar de nieuwe locatie. Het dc van Mexx was sinds 1999 in Voorschoten gevestigd.

België

Intussen zijn er in België eveneens verwikkelingen rond Mexx. Zo worden voormalige Mexx-vestigingen verruild voor nieuwe concepten, waaronder die van Tom Tailor.