TOP

Merknaam Mexx wordt geveild, Belgische tak ook failliet

Op woensdag 7 januari wordt de merknaam Mexx geveild. Intussen is ook de Belgische tak van Mexx failliet verklaard.

Aanstaande woensdag  7 januari komt de merknaam Mexx onder de hamer op een openbare veiling. Dat meldt De Financieele Telegraaf. Het is het eerste onderdeel van het bedrijf dat in de veiling wordt gebracht na het faillissement eind november 2014. De curator van Mexx is nog op zoek naar overnamekandidaten voor de winkels.

Faillissement België

Na Mexx Nederland en Duitsland, is vlak voor het eind van 2014 ook de Mexx in België failliet verklaard. Negen winkels en veertien shop-in-shops bij Inno gaan ten onder. Hierdoor komen zo’n 200 werknemers komen op straat te staan. Dit meldt Retaildetail.be.

Levering

Ondanks het faillissement van het Nederlandse moederbedrijf van Mexx bleven de Belgische winkels nog gewoon open. Wel stopte het moederconcern met leveren van voorraad. “Net voor het faillissement zijn een aantal winkels nog ruimschoots beleverd. Sindsdien waren er gesprekker met de curator in Nederland om de levering door te laten gaan, maar dit is niet gebeurd”, vertelt vakbondssecretaris Benny Willems van de Belgische vakbond BBTK.

Schulden

Volgens rechter Frank Vennekens had Mexx in België ook hoge schulden, waaronder meer dan één miljoen euro aan sociale lasten. Over een overname zouden gesprekken rondgaan, maar deze zijn op niets uitgedraaid.

Curator

Er is nu een curator aangesteld die nu verder gaat onderzoeken wat er met Mexx België gaat gebeuren.