TOP

Merken hebben nog duizenden euro’s tegoed van Bread & Butter

Merken die een aanbetaling gedaan hadden voor de afgelaste wintereditie van Bread & Butter hebben dat geld nog niet terug gekregen. Dat meldt vakblad Drapers.

De aanbetaling die verschillende merken deden om zeker te zijn van een plekje op Bread & Butter is nog niet vergoed, zo meldt het Britse vakblad Drapers. De aanbetaling betreft 50 procent van het volledige bedrag om te exposeren en dat kan tot duizenden euro’s oplopen. De sales manager van een merk tegen Drapers: “Ze zijn ons meer dan 10.000 euro schuldig. Wij zullen nooit meer met Bread & Butter samenwerken, er is gewoon geen vertrouwen meer.”

Nieuwe editie met schulden

De volgende editie van Bread & Butter staat al wel op de planning. Van 2 tot 4 juli zal de voorjaar editie plaatsvinden in Berlijn. De prijzen om te exposeren zullen lager zijn per vierkante meter volgens Bread & Butter.

Een manager van een merk dat vorig seizoen exposeerde op de beurs vertelt aan Drapers: “Het is ongelooflijk. Gelukkig hadden wij geen aanbetaling gedaan omdat wij besloten hadden ergens anders heen te gaan. Ik hoorde van een Duits merk dat zij nog meer dan 70.000 euro tegoed hebben. Nu zijn ze al een nieuwe editie van de beurs aan het plannen terwijl ze nog niet eens hun schulden hebben afbetaald? De merken die nog geld moeten krijgen van Bread & Butter zullen niet meer terug komen.”

Reactie

Nadat de herfst/winter editie van Bread & Butter werd afgelast, kreeg oprichter Karl-Heinz Müller veel positieve reacties: “Ondanks alle rumoer en problemen hebben we een golf van sympathie over ons heen gekregen.”, zei Müller destijds. Over de huidige problemen met de aanbetalingen heeft Müller nog geen reactie gegeven.

Textilia is op zoek naar Nederlandse merken die nog geld tegoed hebben van de afgelaste Bread & Butter wintereditie. Mail naar RedactieTextilia@mybusinessmedia.nl