TOP

Menstruatie veroorzaakt miskopen

Uit onderzoek van het weekblad Flair blijkt dat maar liefst 70% van de Nederlandse vrouwen maandelijks een miskoop doet. En dit zou allemaal komen door de maandelijkse cyclus.

In augustus deed Flair, in samenwerking met mijnmiskoop.nl, onderzoek onder 500 Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar naar hun (mis)koopgedrag. Hieruit blijkt dat maar liefst zeven op de tien vrouwen regelmatig een miskoop doet. Deze foute aankopen lijken in verband te staan met de menstruatie, want de helft van de vrouwen geeft aan vaker miskopen te doen als ze ongesteld zijn.

Opvallend is dat tassen zelden (1%) als verkeerde koop worden beschouwd. Die kans is bij kleding (68%) en schoenen (20% vele malen groter. De meeste vrouwen (62%) voelen zich schuldig na de miskoop en 60% van de ondervraagden houden het liever geheim voor hun parner.

Toch kunnen de meeste vrouwen niet zomaar afstand doen van hun miskopen: bijna de helft laat ze in haar kast liggen. Een op de vijf (19%) geeft ze aan een goed doel en 14% geeft de spullen weg aan iemand die ze wel mooi vindt.