TOP

Men at Work lanceert size advisor: ‘Online de juiste maat schoenen kopen zonder te passen’

Men at Work gaat samenwerken met 3Dabout.me, een pasvormtool die ervoor moet zorgen dat consumenten online nooit meer de verkeerde maat schoenen bestellen. Daarmee wil de retailer online winkelen ‘nog makkelijker’ maken voor haar klanten.

Dat meldt Men at Work in een persbericht. Het is niet de enige onderneming die met 3Dabout.me samenwerkt; ook Omoda is ingestapt, en daarnaast lopen er gesprekken met verschillende partijen.

‘Foot ID’

Het concept? 3Dabout.me scant voeten en schoenen en brengt die data met een algoritme bij elkaar. Daar komt vervolgens een advies over de pasvorm uit. In de praktijk gaat dat als volgt: consumenten downloaden de 3Dabout.me-app en maken daarmee drie foto’s van hun linker- en rechtervoet. Die beelden gaan door een database met zo’n achtenhalfduizend modellen van verschillende voeten. Op basis van die scans wordt de eigen voet gereconstrueerd. “Je creëert in feite een eigen foot ID, en die maten worden weer aan onze merken gekoppeld”, aldus Men at Work. “Op die manier kies je altijd bij elk label de juiste maat. No more guessing.” Zo kan het dus voorkomen dat je bij Adidas maat 41 1/3 hebt, en bij Lucy Makes Waves 40.

Lagere retourpercentages

Door de service in haar webshop te integreren wil Men At Work haar onlineklanten ‘optimaal’ kunnen bedienen. Daarnaast hoopt de keten dat de app op termijn tot lagere retourpercentages leidt. “Dat betekent een enorme reductie van onnodig transport, waarmee de carbon footprint wordt verlaagd en er gewerkt wordt aan een duurzamere toekomst.” Op dit moment is de toepassing alleen verkrijgbaar via de 3Daboutme app. In een later stadium biedt Men at Work deze technologie ook geïntegreerd aan in de eigen app (voor Android en IOS).