TOP

Men At Work is failliet

Multibrandretailer Men At Work is failliet. Dit laat advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef weten in een persverklaring. Afgelopen vrijdag werd al uitstel van betaling aangevraagd.

Op de website van Van Diepen Van der Kroef geeft curator Evert Baart een persverklaring af: ‘Na inventarisatie door de bewindvoerder (na het uitstel van betaling op vrijdag 22 juni 2018) bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement.’ De curator kijkt de komende tijd of een doorstart mogelijk is. Men At Work heeft op dit moment 27 winkels in Nederland, drie Belgische vestigingen en 425 medewerkers. 

Marcel van Gelderen

Men At Work is in 1985 gestart door ondernemer Marcel van Gelderen, die de keten afgelopen september voor een symbolische één euro weer in handen kreeg. Quote meldt dat Van Gelderen niet betrokken zal zijn bij een eventuele doorstart van de onderneming. Hij richt zich onder meer op andere formules als Sissy-Boy en Open32 – voormalige zusterbedrijven van Men At Work – waarvan hij aandeelhouder is.