TOP

Men at Work Eindhoven start nieuw concept [foto’s]

De nieuwste winkel van Men at Work opende maandag 27 januari zijn deuren aan de Hermanus Boexstraat in Eindhoven. Achter de deuren bevindt zich het nieuwste concept van de winkelketen: de denimstore.

In de nieuwe Men at Work in Eindhoven draait het om spijkerstof. Er zijn twee denimservice afdelingen waar grote jeansmerken worden aangeboden en er is een ‘Denim Icon Wall’: een muur met unieke jeans zoals een replica van de eerste Levi 501.

Volgens eigenaar en inkoopdirecteur Mark Hommelberg speelt de nieuwe winkel in op de behoefte van het publiek. Zo zegt hij in een persbericht dat er aan de ene kant behoefte is aan ‘grote mode discounters met ‘veel voor weinig mode’. Aan de andere kant is er juist sterke behoefte aan service, kennis van producten, een persoonlijk advies en bovenal collecties met frisse, nieuwe merken en items. “Deze laatste behoefte vervullen wij volledig met de opening van onze nieuwste winkel”, aldus Hommelberg.

In de komende maanden worden nog meer Men at Work-winkels in een nieuw jasje gestoken. In februari heropenen de filialen in Haarlem, Rotterdam Oude Binnenweg en Hellevoetsluis. Ook staat op de agenda om de recentelijk gesloten filialen in Den Haag en Amsterdam te vervangen door grotere vestigingen.

Locatie
Opvallend is dat de nieuwe aanwinst van Men at Work aan de Hermanus Boexstraat niet op de route ligt van de gemiddelde consument. Maar dit is volgens Hommelberg een bewuste keuze geweest: “Iedere Nederlandse winkelstraat op A1 locatie ziet er hetzelfde uit: grote onpersoonlijke ketens die in iedere stad hetzelfde winkelconcept aanbieden. Hier zijn wij allergisch voor en de klant met ons.” Hij noemt de teruglopende bezoekersaantallen in de winkelsteden het bewijs hiervan.

Verloren identiteit
Hommelberg zegt in de loop van de jaren de identiteit van de winkelketen een beetje te zijn verloren. “Daar waar we vroeger bekend stonden als de winkel waar je nieuwe merken ontdekt, zijn we dat de afgelopen jaren wat verloren.” In 2014 zal er daarom meer samengewerkt worden met ‘kleine verrassende merken’. “Zo willen we naast de jeansspecialist van Nederland ook weer de plek zijn waar je de trend items van nu kunt vinden.”

Men at Work Eindhoven Denim Icon Wall

Men at Work Eindhoven Denim Service Department

Men at Work Eindhoven Men Department

Men at Work Eindhoven Women Department