TOP

Meer dan 10.000 bezoekers bij The Fashion Lisst

De eerste editie van The Fashion Lisst, Europa's grootste stock & sample sale, trok afgelopen weekend meer dan 10.000 bezoekers. Niet iedereen was even enthousiast over het aanbod.

Ondanks het mooie weer reisden duizenden koopjesjagers zaterdag 2 en zondag 3 april af naar de Amsterdamse RAI om hun slag te slaan. Tijdens The Fashion Lisst werden oude collecties en samples van Nederlandse ontwerpers als Monique Collignon, Addy van de Krommenacker en internationale merken als Prada en Acne tegen hoge kortingen verkocht.

‘Hoop prut en een enkel pareltje’
Op Twitter bleek achteraf niet iedereen even enthousiast over het aanbod. De negatieve reacties varieerden van ‘viel een beetje tegen’ en ‘een hoop prut en een enkel pareltje’ tot ‘wat een oplichterij!’ en ‘ik wil mijn geld terug’. De collecties van de Nederlandse merken My Brand en Ontfront konden wel op lovende tweets rekenen.  

Rosanna Kluivert wint Grazia A-Lisster
Vrijdagavond werd de beurs geopend met een VIP avond, waar geld werd ingezameld voor KIKA (Kinderen Kanker vrij). De presentatie was in handen van zangeres Do, en Monique Collignon verzorgde een modeshow. Ook werd de BN-er met de meeste modekennis door het magazine Grazia getest. Styliste Rosanna Kluivert ging er met de titel Grazia A-Lisster vandoor.

Tweede editie in het najaar
In het najaar wordt de tweede editie van The Fashion Lisst georganiseerd. De exacte datum is nog niet bekend, wel dat dit in oktober/november zal plaatsvinden. De locatie wordt wederom de Amsterdam RAI.