TOP

Mediator moet bonden en V&D nu nader tot elkaar brengen

V&D en de vakbonden FNV en CNV moeten voor 30 juni aanstaande samen een oplossing vinden voor de gedwongen salarisverlaging dat het warenhuis wil doorvoeren. Het Amsterdamse Gerechtshof wil dat ze dat doen onder begeleiding van een mediator.

Het was gisteren een enerverende dag voor zowel de bonden CNV en FNV als V&D bij het Amsterdamse Gerechtshof. Het Hof heeft echter geen uitspraak gedaan in het salarisconflict, maar stuurt de betrokken partijen terug naar de onderhandelingstafel om onder leiding van een mediator een compromis te bereiken. Als ze er voor die tijd dan nog niet uitkomen, moeten ze zich weer bij de rechter melden op 8 juli.

‘Verrast’

FNV-bestuurder Niels Suijker is verrast over deze uitkomst, maar ziet ook wel het belang van een structurele oplossing voor de lange termijn. “Voor de schorsing legde het Hof V&D nog het vuur na aan de schenen, maar na de schorsing was dit de uitkomst.  We hebben vaker open en zonder voorwaarden vooraf om tafel gezeten, maar die gesprekken hebben dus geen oplossingen geboden.”

Inzet van het conflict is het eenzijdig loonoffer en andere maatregelen die V&D wil doorvoeren om een besparing van 10 miljoen euro te realiseren. Volgens FNV zal dit circa 4.000 medewerkers direct raken. Bijna driekwart van het personeel vindt het voorstel onbespreekbaar, bleek uit een recente peiling van FNV.

Spoedappel

Op 23 februari diende het kort geding dat de vakbonden tegen V&D hadden aangespannen om deze ingrijpende maatregelen tegen te houden. De rechter oordeelde daarop dat de lonen en arbeidsvoorwaarden van vakbondsleden niet eenzijdig mochten worden gewijzigd. Hierop diende gisteren bij het Gerechtshof in Amsterdam een spoedappel dat V&D aanspande tegen deze uitspraak.

Aanvankelijk vroeg V&D het personeel om een loonoffer van 5,8 procent, maar het concern liet de rechter gisteren weten dat te verlagen naar 4 procent. Hier gingen de bonden schoorvoetend mee akkoord. Ze blijven zorgen houden over de ww-uitkering voor werknemers die ontslag krijgen. De ondernemersvereniging zegt tegen het AD dat ze het belangrijk vindt dat voor directie en medewerkers dat er weer een gesprek komt.

‘Heilige huisjes’

Het bemiddelingsgesprek zal in de loop van volgende week plaats vinden. Suijker verwacht wel dat V&D in de komende gesprekken wat ‘heilige huisjes laat omvallen’. Tegen het AD zei V&D topman John van der Ent dat hij nog niet op de zaken vooruit wil lopen, maar dat hij wel meerdere oplossingen ziet.

Suijker ziet wel kansen voor het komende gesprek: “V&D heeft wel genoemd dat er een enorm verloop is in het personeelsbestand, zo’n 45 procent, dus daar is ook een oplossing in te vinden. Maar die zal onderdeel moeten uitmaken van een samengesteld pakket.”

Begin dit jaar raakte V&D in acute financiële problemen, maar uiteindelijk pompten onder meer banken en eigenaar Sun Capital 130 miljoen in het concern. V&D moet in 2017 weer winstgevend zijn en presenteerde onlangs de nieuwe strategie die ook moet bijdragen aan die ambitie.