TOP

McGregor stopt met verkoop bont

Het Nederlandse modemerk McGregor is per direct gestopt met de inkoop en verkoop van echt bont.

McGregor zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend. In een persbericht zegt Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor, hierover het volgende: “McGregor werkt graag mee aan het realiseren van een gelijk speelveld, wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Wij willen graag verantwoord ondernemen en er is een erg goede ontwikkeling omtrent imitatiebont.”

Importverbod

Naast McGregor hebben eerder ook Zalando Nederland, Zara en Wehkamp.nl de Bontvrijverklaring ondertekend. McGregor geeft aan zich tevens hard te willen maken voor een importverbod op bont. Caroline Pluym, fashion campaigner Bont voor Dieren: “Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding. Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn.”

Gaastra houdt bont

McGregor stond voorheen op de ‘Te Bontlijst’, een zwarte lijst van Bont voor Dieren, met daarop namen van bontverkopende winkels en kledingmerken, waaronder kledingmerk Gaastra. Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, blijft echter wel bont gebruiken. Gaastra geeft aan dit te blijven doen om zo de internationale concurrentiepositie niet in gevaar te brengen