TOP

McGregor en Adidas voor rechter, Granny’s Finest wil door en Bijenkorf in bres voor afgedankte kleding

Het modemerk McGregor heeft Adidas voor de rechter gesleept. Verder: De curator van Granny's Finest is met diverse geïnteresseerden in gesprek voor een mogelijke doorstart en de Bijenkorf zet zich in voor afgedankte kleding. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 31 juli.

McGregor daagt Adidas voor de rechter

Het modemerk McGregor heeft Adidas voor de rechter gesleept. Dat meldt RTL Z. Het modemerk wil dat Adidas-dochter Reebok per direct stopt met de verkoop van kleding onder naam van de beruchte Ierse vechtsporter Conor McGregor. Die kleding zou verwarring wekken bij het publiek. Drie jaar geleden ging sportmodemerk Reebok een samenwerking aan met de Ultimate Fighting Championship (UFC), waar de vechtsporter Connor McGregor onder contract staat. Als uitvloeisel daarvan bracht Reebok onder meer een kledinglijn op de markt onder naam van de voormalige wereldkampioen.

Granny’s Finest krijgt mogelijk toch een doorstart

De curator van Granny’s Finest is met diverse geïnteresseerden in gesprek voor een ‘eventuele verkoop van de bedrijfsmiddelen en voorraad c.q. een eventuele doorstart van de activiteiten van Granny’s Finest B.V.’ Dat meldt de curator in het eerste faillisementsverslag. Granny’s Finest maakte in juni bekend faillissement aan te vragen. Volgens Granny’s Finest was het niet meer haalbaar om door te gaan. De materiaalkosten waren te hoog, er was alleen omzet in de winter en de logistiek – het rondbrengen van de wol en het ophalen van de mutsen en sjaals – was duur, schreef het bedrijf aan de breisters. In december 2016 interviewden we de oprichters. Het bedrijf was begonnen als Rotterdamse handwerkclub om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Eind 2016 had Granny’s Finest 500 breiende oma’s en vijftig verkooppunten in Nederland. 

De Bijenkorf zet zich in voor afgedankte kleding

Ieder jaar belandt 145 miljoen* kilo textiel in Nederland bij het restafval. Slechts 65 procent daarvan is geschikt voor hergebruik of recycling. De Bijenkorf vraagt hiervoor aandacht bij de consument, zo laat het bedrijf in een persbericht weten: “Zonde, want dit belast het milieu onnodig”. Daarom organiseert de Bijenkorf de campagne Fashion Exchange. In het weekend van 4 en 5 of 11 en 12 augustus kun je je oude kleding inleveren. Bij inlevering van minimaal 6 kledingstukken, ontvang je 20,- shoptegoed om bewuster in te kopen. Die kun je direct in de winkel besteden bij aankoop vanaf 100 euro. 

Lauryn Hill op 43-jarige leeftijd voor het eerst gezicht van modemerk

Zangeres Lauryn Hill verbindt voor het eerst in haar carrière haar gezicht aan een modemerk. Dat meldt het Vlaamse Het Nieuwsblad. De gelukkige is Woolrich, de oudste Amerikaanse fabrikant van outdoorkleding. De 43-jarige zangeres werkt zowel voor als achter de camera samen met het kledingmerk met het bekende ruitjespatroon. In de najaarscollectie zitten bijvoorbeeld enkele stukken die door Hill en stilist Mel Ottenberg werden bewerkt, zoals jassen waarop haar beeltenis werd afgedrukt, maar ook de cover van ‘The miseducation of Lauryn Hill’, dat twintig jaar na release nog altijd wordt beschouwd als een van de beste albums uit de jaren negentig.