TOP

Maxeda Fashion boekt forse omzetgroei in eerste half jaar

Maxeda heeft in het eerste half jaar van 2010 (februari-juli) omzetgroei laten zien. Vooral de modeformules deden het erg goed.

Maxeda Fashion (V&D/La Place, de Bijenkorf, M&S Mode en Hunkemöller) realiseerde in het eerste half jaar van het boekjaar 2010/2011 een groei van het bedrijfsresultaat van maar liefst 88,4% naar €48 miljoen. “Onze fashion winkelketens hebben consistent financieel track record laten zien en ambitieuze groeiplannen ontwikkeld”, meldt directeur Tony DeNunzio in het persbericht. “Ze hebben allemaal toegewijde collega’s die geleid worden door uitstekende managementteams. Ze zijn nu klaar voor de volgende stap.” De netto omzet is met 5% toegenomen tot €833 miljoen in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. V&D/La Place boekte de grootste winstgroei.

Totaal
Het totale modebedrijf pluste ook. Maxeda zag de omzet in de periode van februari tot en met juli met 1,6% groeien tot €1,57 miljard. Het bedrijfsresultaat van Maxeda verbeterde met ruim 18% tot €118 miljoen. De doe-het-zelfketens zoals Praxis en Formido hebben het volgens DeNunzio moeilijk door lastige marktomstandigheden, maar ook hier won Maxeda naar eigen zeggen marktaandeel.