TOP

Max Mara gaat op ecotour

Max Mara gaat een duurzame collectie lanceren. Het Italiaanse merk lijkt daarmee de trend van duurzame mode voort te zetten. Iets dat, zeker na de ramp in Bangladesh, centraal stond in het jaar 2013.

Om de duurzame collectie te ontwikkelen gaat Max Mara samenwerken met garenfabrikant Saluzzo Yarns, wiens dochterbedrijf Newlife high-tech ecostoffen produceert. Zo meldt Vogue op hun website.

Eerste collectie
Vanaf januari 2014 gaat het modebedrijf elk seizoen vier ecologisch verantwoorde ontwerpen produceren. De eerste collectie bestaat uit een trenchcoat, jasje, T-shirt en een kokerrok. Allen zijn ze voorzien van kleine en grote jacquardprints.

Productieketen
Om de zogenaamde ‘Newlife’ stoffen te ontwikkelen heeft Saluzzo Yarn een eigen productieketen opgezet. Die bevat een bedrijf in Noord-Italië dat plastic flessen verzamelt en een fabriek die het plastic op een milieuvriendelijke manier vermaakt tot 100 procent gerecycled polyester. Vervolgens maakt Saluzzo Yarn er stoffen van hoge kwaliteit van, die ook antibacterieel, UV-werend en ademend zijn.

Verkrijgbaar
De eerste milieuvriendelijke collectie van Max Mara is vanaf januari 2014 verkrijgbaar in 1.500 winkels. De prijzen variëren van 160 tot 510 euro.