TOP

Maud’s moderubriek #20

Wat gebeurde er afgelopen week allemaal in de wondere wereld van de mode? Modejournalist Maud Gerards volgt de ontwikkelingen binnen de industrie op de voet. Deze week: de never ending rode loper van Cannes.

Het jaarlijkse filmfestival in Cannes lijkt steeds minder over films te gaan en steeds meer over de jurken die de beroemde actrices dragen tijdens rode loper-events. Maar dat kan natuurlijk ook een beetje liggen aan de perceptie van uw verslaggever. Één ding is zeker: ze zijn de moeite van het bekijken waard.

Wat viel er dan allemaal te zien? Actrice Marion Cotillard verscheen in een jurk van Dior uit de resort 2014-collectie. Die collectie is zo nieuw, dat de jurk vast nog wat lichaamswarmte van het catwalkmodel vasthield toen Cotillard zich erin liet glijden.

Verrassend was het hoge aantal jurken met een grafisch of monochroom thema. Zo kozen Jennifer Lawrence, Kylie Minoque en Carey Mulligan voor zwart/witte ensembles.

Maar ook voor liefhebbers van glitter en glamour was er genoeg bekijks. Jessica Chastain betoverde in een paarse glitterjurk van Givenchy. De roodharige Isla Fisher droeg een knalrode Oscar de la Renta en bewees daarmee dat de combinatie rood haar/rode jurk veel mooier is dan iedereen zou denken. Model van het moment Cara Delevigne mag dan wel bekend staan als quirky Britse die vooral gekke bekken trekt, in de zwarte Burberry-jurk die zij eerder deze week droeg toonde ze echter haar meest sexy kant.

Bekijk de foto’s voor beelden van de rode loper in Cannes.