TOP

Maud’s moderubriek #13

Wat gebeurde er afgelopen week allemaal in de wondere wereld van de mode? Modejournalist Maud Gerards volgt de ontwikkelingen binnen de industrie op de voet. Deze week: een nieuwe Hermès-tas, Badgley trouwt met Mischka en Vera Wang komt met vreemde regel.

Sac Soie Cool
Het modehuis Hermès staat bekend om haar herkenbare, tijdloze en gewilde handtassen. Na de Kelly, de Birkin en de Constance voegt Hermès nu een nieuwe tas toe aan dit iconische rijtje. Het model krijgt de naam Sac Soie Cool.

De tas wijkt flink af van wat we gewend zijn bij het klassieke modehuis. Het is meer een zak, zoals de naam eigenlijk al door laat schemeren. De Sac Soie Cool is van leer en heeft een zijden afwerking. Kopers hebben de keuze tussen twee prints, die beide geïnspireerd zijn op de zo populaire zijden shawls van het merk.

Zie jij deze tas wel zitten? Voor ongeveer 1600 liggen ze nu in de boetieks van Hermès. Maar snelheid is gemoeid, aangezien de wachtlijsten voor tassen van Hermès vaak zo lang zijn dat je jaren moet wachten.

Badgley trouwt met Mischka
Badgley Mischka, wellicht heb je al vaker van het merk gehoord. Maar wie zitten er achter dit label? Dat zijn de twee mannen Mark Badgley en James Mischka, die elkaar ruim 28 jaar geleden leerden kennen op de Parsons School of Design. En nu gaan ze trouwen.

Al 28 jaar zijn ze een stel, maar vorige week stapten ze eindelijk in het huwelijksbootje in New York. De twee startten in 1988 hun eigen label Badgley Mischka. In de loop der jaren wisten de mannen veel bekenden te kleren. Zo ontwierpen zij de trouwjurk van Charlotte in Seks and the City en dook hun kleding op in Gossip Girl. Ook voor sterren als Oprah Winfrey, Sharon Stone en de Olsen zusjes maakte Badgley Mischa veel jurken.

Pastax bij Vera Wang
Altijd al een trouwjurk van Vera Wang willen passen? Doe dat maar niet in China, want daar moet je er vanaf nu voor betalen. Toekomstige bruiden die naar haar flagship store in Sjanghai komen, moeten maarliefst 375 euro betalen voordat ze een jurk van Wang mogen passen.

De Chinese pers lijkt woedend op de ontwerpster, wier ouders oorspronkelijk uit Sjanghai komen. Deze nieuwe regel geldt namelijk alleen in China en nergens anders ter wereld. Vera Wang zelf zegt deze maatregel te introduceren om te voorkomen dat haar jurken massaal gekopieerd worden.

Mocht een klant besluiten om de gepaste trouwjurk te kopen, dan trekt de winkel de al betaalde 375 euro af van de prijs.